Hoe kiest u de juiste hogedruk reiniger voor uw klus? De vragen die u zichzelf moet stellen zijn:

     1. Hoe vaak ga ik de hogedrukreiniger gebruiken?
     2. Waarvoor wil ik de hogedrukreiniger gebruiken?

Bijvoorbeeld: Een gemiddeld gezin zal een hogedruk reiniger gebruiken voor de zomerschoonmaak van de tuin (patio), het schoonmaken van de auto, fietsen en wellicht ook de gevel. Zorg ervoor dat u dan een compact model kiest zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. Daarnaast is een uitgebreid accessoires set van groot belang.

Naast de voor de hand liggende vragen zijn er nog een aantal punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een hogedruk reiniger, namelijk de waterdruk (bar) en de waterhoeveelheid per uur (l/u). Hoe hoger deze zijn des te hoger het reinigend vermogen van de hogedruk reiniger is.

Voor een gemiddeld huishouden zou Provak de Nilfisk Compact Hogedruk reiniger C120.6-6PAD X-tra aanbevelen.

     – 1400 watt
     – 120 bar
     – 440 l/u
     – 6 meter hogedrukslang
     – accessoires; spuitpistool, rioolslang, vuilfrees, tornado sproeier, schuimunit, patio cleaner, platte wasborstel en een reinigingsnaald voor de sproeier

Bent u op zoek naar een zwaarder model kies dan voor de Nilfisk hogedruk reiniger D-PG 140.4-9P X-tra.

     – 2400 watt
     – powergrip spuitlans
     – 140 bar
     – aluminium pomphuis
     – geintegreerde slanghaspel
     – accessoires; 90 cm lange spuitlans, patiocleaner, vuilfrees, regelbare spuitnozzle en een schuimunit

Wilt u toch nog wat extra informatie kom dan gerust langs in één van onze winkels. Wij zijn u graag van dienst.


De plisséhor is één van de meest voorkomende horren in een Nederlands huishouden. De originele plisséhor is gebaseerd op Japanse patenten. Deze plisséhor wordt tot op heden gezien als de beste plisséhor die er bestaat. Inmiddels zijn er imitaties op de markt gekomen die goedkoper (of duurder) zijn, gemaakt in Nederland of in Azië.

Hoe kunt u de originele plisséhor herkennen?

De verschillen tussen de originele plissé hordeur en een plissé hordeur die ‘geïnspireerd’ is op de originele plissé hordeur zijn voor u als consument niet altijd makkelijk te herkennen.

Er zijn een paar zaken waar u op kunt letten bij de aanschaf van een plissé hordeur:

– De originele plissé hordeur heeft zowel onder als boven een kunststof rupsketting. Bij sommige alternatieve plissé hordeuren is de bovenketting vervangen door touwtjes. Dat is weliswaar niet te zien omdat de touwtjes weggewerkt zijn in de bovengeleider. We zijn van mening dat een kunststof ketting over het algemeen sterker is dan touwtjes waardoor de kans op een defect op de lange termijn minder groot is.

– Het vouwgaas van de originele plissé hordeur is op de naden extra verstevigd. Dat is met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar, maar deze verstevigingspunten maken het vouwgaas sterker, want de kans op scheuren is het grootst op de naden. Als het gaas op de naden niet is verstevigd, dan kan het zijn dat het gaas op termijn eerder scheurt. En gescheurd gaas betekent dat het gaaspakket vervangen moet worden, wat een vrij kostbare aangelegenheid is.

– De originele plissé hordeur wordt nooit als bouwpakket geleverd. Als u een aanbieding ziet van een plissé hordeur die u zelf nog helemaal in elkaar moet zetten, dan is de kans groot dat u niet het origineel in handen heeft maar een budgetversie.


Iedereen kent het wel, je wilt gaan slapen en dan hoor je er één! Een mug. Dat verschrikkelijke geluid, daar gaat je nachtrust. Ze komen overal vandaan; door de voordeur, achterdeur, ramen, openslaande tuindeuren en schuifpuien. Maar dit kan voorkomen worden met een door ons op maat gemaakte hor. De horren worden gemeten en geplaatst indien gewenst.

Bij ons kunt u aluminium horren op maat verkrijgen van een uitstekende kwaliteit. Dit geldt voor zowel de vaste horren, inzethorren, rolhorren en plisséhorren. Deze zijn in alle ral kleuren verkrijgbaar. Heeft u hier interesse in dan kunt u ons bellen, mailen of langs komen in één van onze winkels. Tijdens dit gesprek wordt er een afspraak gemaakt voor het inmeten van de hor(ren). Verder is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Met ruim 30 jaar ervaring komt het zelden voor dat wij geen gepaste oplossing voor u kunnen vinden.

Wij bieden op de door ons gemaakte horren één jaar garantie op het gaas en vijf jaar garantie op het systeem. Tevens verzorgen wij reparaties.


Een veilig gevoel

Afgelopen week belde er een klant dat er bij haar was ingebroken. Diezelfde dag ben ik er naar toe gegaan om de schade te bekijken. Toen ik aankwam bleek al snel dat de ruit in de voordeur was ingeslagen en dat de dieven zo de deur van het slot hadden gekregen.

Als noodoplossing heb ik het raampje dichtgetimmerd en direct een glaszetter gebeld en een afspraak gemaakt om een nieuwe ruit te plaatsen. Uit het gesprek met de bewoonster bleek dat er ook sleutels waren gestolen. Zelfs de garage moest er aan te pas komen om de auto op te halen, zodat deze van nieuwe sloten kon worden voorzien.

In de voor- en achterdeur heb ik direct nieuwe sloten geplaatst die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

De sloten die ik plaatste zijn gecertificeerd met 2 sterren. Dat wil zeggen dat het minimaal 3 minuten duurt voordat de dief binnen is. Dat vinden ze al gauw te lang duren, zodat de dief voortaan aan het huis voorbij zal gaan.

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn in het eerste kwartaal van 2015 al 107 inbraken en pogingen daartoe gemeld. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde.

PKVW kan ook voor de verzekering voordelig uitpakken. Veel verzekeringsmaatschappijen geven korting als het hele huis PKVW is beveiligd.

Wilt u meer informatie over het PKVW beveiligen van uw huis neem dan contact op met Provak van Beijeren of Provak Pos voor advies op maat.