Over Provak van Beijeren

Specialisme en kwaliteit ligt dicht bij elkaar. Provak wil uitsluitend kwaliteit leveren. Kwaliteit in service, kennis en natuurlijk in assortiment. Er is voldoende in de ijzerwaren- en gereedschappen branche te koop wat weliswaar aantrekkelijk kan zijn in prijs maar niet aan onze kwaliteitseisen kan voldoen. Niet voor niets kennen we “goed gereedschap is het halve werk”. Van goed gereedschap kunt u, maar ook zeker wij, genieten.

Een belangrijk onderdeel binnen Provak is het politiekeurmerk veilig wonen waarbij advies op maat aan huis wordt gegeven en zo nodig ook gemonteerd wordt. Om deze service te blijven geven wordt er regelmatig bijgeschoold zodat de klant ervan op aan kan dat het juiste advies gegeven wordt. In het voorjaar wordt er nog een extra service aan toegevoegd namelijk het meten en plaatsen van horren en niet te vergeten het slijpen en repareren van tuingereedschappen zoals hogedrukreinigers en grasmaaiers. Kortom een speciaalzaak die ten opzichte van de bouwmarkten en niet te vergeten internetaanbieders de kennis en service biedt die je van dit soort winkels mag verwachten.

Met ruim negentig jaar ervaring in de ijzerwarendetailhandel beschikt Provak van Beijeren over veel productkennis, waarmee u direct uw voordeel doet. Een diep en breed assortiment voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Topmerken als Festool, Makita, Metabo, Gardena, Dremel, Gedore, Bison, Felco en vele anderen kunnen direct uit voorraad worden geleverd of bezorgd. Vakkundig advies en eventuele demonstratie zijn inbegrepen. Met onze klantenkaart spaart u voor directe korting. Kom dus snel eens kijken. Wij helpen u verder bij elke klus.

Provak van Beijeren is een speciaalzaak in ijzerwaren en gereedschappen die zijn oorsprong kent in 1893. De kracht van Provak van Beijeren ligt in het uitgebreide assortiment hand en elektrische gereedschappen. De keuze van de artikelen die verkocht worden in deze speciaalzaak moeten aan een aantal eisen voldoen zoals uiteraard de kwaliteit moet goed zijn en we moeten er volledige van op aan kunnen dat als er problemen zijn met een artikel de leverancier volledig meewerkt om tot een oplossing te komen. Dit in tegenstelling tot de goedkope gereedschappen waarvan het vaak eenmalige partijen zijn of van een  kwaliteit zijn die te wensen overlaat.

In 1924 is de smederij van de Gebroeders Pos opgericht door Arie Pos
te Boskoop, naast de smederij was ook er ook een klein winkeltje.

Door het plotseling overlijden van A. Pos kwam de winkel in handen van Moeder Pos,
Wim (21) en Ben (17) Vanaf dat moment werd ook de fietsenwinkel deel van het bedrijf.

Teun Pos neemt de winkel in Boskoop over.

Aad Pos komt in het bedrijf na in de marine gediend te hebben en, administratie en hand en
spandiensten (schoorsteenvegen) op zich genomen bij Gebr. Pos.

Het oude winkelpand wordt gesloopt en vervangen door een nieuw
pand in de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop.

Er wordt een fietsenwinkel geopend door Ben Pos in de op dat moment nieuwe Boskoopse Snijdelwijk.

De smederij op ITC te Boskoop wordt uitgebreid door
Wim Pos en zoon Gert-Jan Pos.

De winkel in Boskoop wordt overgenomen van Teun Pos door zoon Alfred Pos.
Daarnaast wordt ook de winkel van van Beijeren overgenomen in Alphen aan den Rijn. De fietsenwinkel wordt opgeheven.

Op 1 december 2022 wordt de winkel in Boskoop, aan de Burgemeester Colijnstraat, gesloten.
Dit is besloten in verband met gebrek aan opvolging.

Provak van Beijeren en Provak Pos bestaan nog steeds en vervullen de taak van speciaalzaak
op het gebied van ijzerwaren, machines, beslag en inbraakpreventie.

Kom bij ons langs

Provak van Beijeren bevindt zich in het centrum van Alphen aan den Rijn. Makkelijk bereikbaar met de auto, de fiets of lopend. Ons team staat van dinsdag tot en met zaterdag voor u klaar met deskundig advies.

Ondanks het uitgebreide assortiment kan het gebeuren dat het product dat u zoekt er niet tussen zit, daarom hebben wij de mogelijkheid om speciale producten voor u te bestellen. Zo kunnen wij u alsnog van dienst zijn.