PKVW inbraak

Een veilig gevoel

Afgelopen week belde er een klant dat er bij haar was ingebroken. Diezelfde dag ben ik er naar toe gegaan om de schade te bekijken. Toen ik aankwam bleek al snel dat de ruit in de voordeur was ingeslagen en dat de dieven zo de deur van het slot hadden gekregen.

Als noodoplossing heb ik het raampje dichtgetimmerd en direct een glaszetter gebeld en een afspraak gemaakt om een nieuwe ruit te plaatsen. Uit het gesprek met de bewoonster bleek dat er ook sleutels waren gestolen. Zelfs de garage moest er aan te pas komen om de auto op te halen, zodat deze van nieuwe sloten kon worden voorzien.

In de voor- en achterdeur heb ik direct nieuwe sloten geplaatst die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

De sloten die ik plaatste zijn gecertificeerd met 2 sterren. Dat wil zeggen dat het minimaal 3 minuten duurt voordat de dief binnen is. Dat vinden ze al gauw te lang duren, zodat de dief voortaan aan het huis voorbij zal gaan.

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn in het eerste kwartaal van 2015 al 107 inbraken en pogingen daartoe gemeld. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde.

PKVW kan ook voor de verzekering voordelig uitpakken. Veel verzekeringsmaatschappijen geven korting als het hele huis PKVW is beveiligd.

Wilt u meer informatie over het PKVW beveiligen van uw huis neem dan contact op met Provak van Beijeren of Provak Pos voor advies op maat.

Provak van Beijeren